POPUNJENO!! - 19. Šibenska speleološka škola 2022. - poziv

Važno❗️sva mjesta su popunjena ✅️Ograničen broj polaznika do 12! Početak škole 1. ožujka 2022. u 18.00 sati u prostorijama HPK Sveti Mihovil (Put tvornice 33, iza bazena u Crnici). Voditelj škole Hrvoje Petričević, speleolog.

Važno❗️sva mjesta su popunjena ✅️

Broj polaznika je ograničen – do 12! Organizator zadržava pravo izmjene.

SO HPK Sveti Mihovil od 2003. godine redovito održava speleološku školu. Školovanje se odvija po programu Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza .

Obavezni uvjeti za upis polaznika su:

  • biti član planinarske udruge koja je članica HPS-a i imati navršenih 15 godina života uz pismenu suglasnost roditelja ili staratelja (ako su mlađi od 18 godina) – više o članstvu saznajte ovdje
  • plaćena školarina
  • potvrda obiteljskog liječnika
  • važeća COVID potvrda.

Trajanje škole: 1. 3. – 10. 4. 2022.

Početak škole: 1. ožujka 2022. u 18.00 sati u prostorijama HPK Sveti Mihovil (Put tvornice 33, iza bazena u Crnici).

Program škole: teorijski dio najmanje 30 sati nastave u trajanju od 45 minuta; praktični dio najmanje 10 dana  terenske nastave na različitim lokacijama Šibensko-kninske županije i susjednih županija, na kojima će se uvježbavati speleološke tehnike te posjetiti niz speleoloških objekata.

Upisi: Potrebno je obavezno popuniti online pristupnicu OVDJE (klikni). Prijava se smatra važećom ukoliko se zaključno sa 15. 2. 2022. uplati školarina (broj računa: IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d. – navesti ime i prezime, OIB i opis plaćanja: Speleološka škola 2022.), dostavi potvrda obiteljskog liječnika o nepostojanju zdravstvenih prepreka za bavljenje speleologijom i izvrši prijava putem online pristupnice (dokaz o uplati i potvrdu obiteljskog liječnika dostaviti elektroničkom poštom  so.sveti.mihovil.sibenik@gmail.com ).

Broj polaznika speleološke škole ograničen je na 12 sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama  u zatvorenim prostorima uz obavezne važeće COVID potvrde (više o uvjetima za stjecanje COVID potvrde saznajte ovdje). Svi polaznici dužni su pridržavati se važećih epidemioloških mjera (maske i dezinfekcija ruku). Ukoliko dođe do promjene epidemiološke situacije u zadanom terminu održavanja speleološke škole prilagodit ćemo se tadašnjim mjerama.

Školarina: 750,00 kuna, a uključuje

  • potrebna speleološka tehnička oprema, uz mogućnost posuđivanja i nakon završene škole
  • časopis Helop
  • zamku (pomoćno uže duljine 5 m)
  • udžbenik Speleologija

Troškove izleta, prijevoza, hrane i svih ostalih dodatnih financijskih davanja snose sami polaznici.

Očekivani ishodi učenja su: poznavanje organizacijske strukture i speleološke djelatnosti u RH, poznavanje zakonskog okvira za bavljenje speleološkim aktivnostima, osposobljenost za sigurno kretanje u speleološkim objektima, poznavanja metoda speleoloških istraživanja, poznavanje speleološke opreme,  osposobljenost za čitanje i primjenu speleološkog nacrta, osposobljenost za orijentaciju u prirodi i speleološkim objektima, poznavanje postupka izrade speleološkog nacrta, poznavanje mjera sigurnosti i postupaka u slučaju nesreće.

Na kraju speleološke škole provodi se provjera znanja i vještina (ispit). Provjera vještina i znanja obuhvaća sve teme iz programa speleološke škole. Provjera se provodi pismenim ispitom i usmenim ispitom. Ispitu mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali 70% vježbi, izleta i predavanja. Polaznicima koji su uspješno položili ispit stječu naziv Speleološki pripravnik te će se dodijeliti diplome i speleološke iskaznice Komisije za speleologiju HPS-a.

Polaznici škole nakon uspješno završene speleološke škole mogu se uključiti u rad Speleološkog odsjeka HPK Sveti Mihovil, što je zapravo jedna vrsta nastavka školovanja budući da se iskusan speleolog postaje s godinama aktivnosti. Komisija za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza organizira seminare o pojedinim temama u speleologiji što omogućava dodatno obrazovanje.

Sve dodatne informacije možete dobiti kod voditelja škole – Hrvoje Petričević, na mob 095 691 8912 ili putem elektroničke pošte so.sveti.mihovil.sibenik@gmail.com

Instruktori:

  • Instruktori speleologije - Goran Rnjak, Aida Barišić, Teo Barišić i Jure Šarić
  • Speleolozi - Ana Mijić, Antonija Mihaljević, Joso Gracin, Mario Blatančić, Hrvoje Petričević i Jure Šarić

Sve priloge (prijava i program te plakat) možete preuzeti u nastavku.


  29.01.2022, 08:03

  Hrvoje Petričević

 

FOTOGALERIJA

Crna Gora 2017

  26 fotografija

 

FOTOGALERIJA

KG DP 33.480 m

  39 fotografija