Za kraj godine noćni đir po Vodiškim brdima

Đir smo nazvali noćno piketavanje, zbog noći i "piketa", odnosno štapova za planinarenje  za one koji ne znaju značenje riječi. Ekstremni piketaši - grupa naših Mihovilaca sa područja Vodica wink

Odlučili smo ponoviti i ove godine, onaj lipi prošlogodišnji, spontano organiziran noćni đir po Vodiškim brdima.

Ideja je bila kao i lani, oprostiti se od protekle godine jednim laganim planinarenjem i druženjem uz pivo i kobasice nakon toga na Adventu u Vodicama. Đir smo nazvali noćno piketavanje, zbog noći i "piketa", odnosno štapova za planinarenje  za one koji ne znaju značenje riječi. Tako smo naoštrili pikete, upalili lampe i krenuli lagano od starta Orlovog kruga, preko bunkera kroz šumu Striborovu, pa do Križa. Sve domaći toponimi. Kod Križa smo se malo podružili i pričekali Mirsada Mešinovića da nam napravi koju pravu profesionalnu fotografiju za uspomenu.

Nakon fotografiranja, svjetlosna gusjenica od 49 ljudi uputila se prema startu đira, gdje smo ostavili aute. I onda u selo na pivo i kobasice. Ove godine smo organizaciju svega podigli na malo višu razinu. Oleg nam je donirao nekoliko gajbi piva i donio stolove i klupe, a Draži  je ustupio prostor na korištenje ispred svoje konobe. Piketaši su kupili kobasice i ostalo što ide uz to, a naš Emil Lemac je donio nekoliko kila friškom izronjenih kunjaka. Tako da nam na kraju ničega nije falilo, čak je bilo i viška, barem što se hrane tiče.

Lipo smo prošetali, popili koje piće, pojeli dobro i podružili, što i je bilo najvažnije u cijeloj ovoj priči. Tako nam ovi praznici nisu prošli samo u iću i piću nego je bilo nešto i sportskih aktivnosti.

Prvo na Stipanje tradicionalni uspon na Dinaru u organizaciji našeg kluba HPK Sveti Mihovil iz Šibenika, pa noć prije stare godine Noćno piketavanje, a čujem da sad početkom 2023-e naši Rogozničani isto nešto lipo pripremaju.

Eto nije nam dosadno, a izgleda da neće ni biti. I za kraj, hvala vam što ste sudjelovali u ovoj našoj maloj priči, budite nam svi veseli i zdravi, sve najbolje u Novoj godini žele vam Piketaši.

P.S. u nastavku je link na album sa fotografijama.

https://photos.app.goo.gl/rp9wqZhVNv1NXcHz9


  04.01.2023, 06:59

  Marko Babić

 

FOTOGALERIJA

Crna Gora 2017

  26 fotografija

 

FOTOGALERIJA

KG DP 33.480 m

  39 fotografija