+385 98 167 7859   •     hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Održan Skup speleologa Hrvatske 2016 u Karlovcu


  22.11.2016, 08:32   •     Aida Barišić

 

SO HPK Sveti Mihovil predstavljale jake snage iliti 14torica veličanstvenih.

 

 

U Karlovcu je od 18. - 20. studenoga 2016. godine održan tradicionalni Skup speleologa Hrvatske koji je okupio speleologe i istraživače krša iz Hrvatske i susjednih zemalja. Skupovi speleologa održavaju se redovito svake godine od 1999. 

Organizatori ovogodišnjeg Skupa bili su Speleološko društvo „Karlovac" uz suorganizatore Speleološki klub Ursus spelaeus (SKUS), Speleo Osmica (Speleo8), Speleološko društvo Đula-Medvedica (SDĐM) i Speleološko društvo Veles (SDV). Pokrovitelji Skupa bili su Hrvatski speleološki savez, Komisija za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza i Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac uz potporu Grada Karlovca, Turističke zajednice grada Karlovca i Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije. Program skupa odvijao se u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac.

Organizatori Skupa odradili su odličan posao te su uvjeti za prezentacije radova, prikazivanje filmova te smještaj i prehrana sudionika bili na visokom nivou i ljestvica je podignuta visoko. Ovim putem se našim domaćinima zahvaljujemo na izuzetnom gostoprimstvu yes laugh.

Sudjelovalo je preko 200 sudionika iz hrvatskih speleoloških udruga i inozemstva. Održano je niz predavanja koja su bila tematski podijeljena u 4 bloka: Povijest speleologije i primijenjena speleologija, Biospeleologija, geospeleologija, paleontologija i arheologija, Speleološka istraživanja i ekspedicije – Hrvatska i inozemstvo i Speleološka istraživanja i ekspedicije – Velebit. 

SO HPK Sveti Mihovil prezentirao je svoj rad u protekloj godini prigodnim panoima i predavanjem Tea Barišića Jamski sustav KG - DP među 100 najduljih špilja svijeta? - poster Speleološka istraživanja Šibensko - kninske županije, Novija istraživanja u Rudniku boksita Kalun te nacrt dijela Špiljskog sustava Panjkov ponor - Varičakova pećina cca 4 km koji je digitalno priredio Božidar Branica.

Osim speleo tema posjetili smo prvi slatkovodni akvarij u RH, dvorce a i nije izostao kvalitetan obilazak Karlovca. Uz turbo rokerske i pozitivne zabave "KAKVIH NEMA NIGDI" ps citiram u subotu navečer se špiljarska ekipa okušala na speleo poligonu a pobjedu su odnile kolege iz Slovenije. 

I za kraj, vidimo se na Skupu 2017 gdje god bio! 

 

 
0
KOMENTARI:


 


HPK Sv. Mihovil, Šibenik   •   Bana Josipa Jelačića 28, 22000 Šibenik   •   OIB: 91280208813   •   IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d.   •   TEL: +385 98 167 7859   •   E-mail: hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Izrada i dizajn: MEDIAN kreativna rješenja