+385 98 167 7859   •     sveti.mihovil.sibenik@gmail.com

HPK Sveti Mihovil dobio Priznanje za najbolju planinarsku udrugu u 2017. godini


  22.12.2017, 13:23   •     Aida Barišić

 

Naš Klub je između 345 planinarskih udruga - članica HPS-a prepoznat kao ona udruga koja će ponijeti ovo Priznanje.

 

 

Ali to nije sve – naši članovi Kluba Goran Rnjak – Vjetar dobio je priznanje za Najveći doprinos planinarskoj publicistici a Aida Barišić priznanje u kategoriji Najbolji dužnosnik u Hrvatskom planinarskom savezu! Čestitamo i svim dobitnicima, a tko želi znati više o tome zašto - kliknite! yes

No, ovo priznanje je za rad svih članova našeg Kluba kiss, a šta smo radili, a izgleda da smo dobro radili, pa ćemo samo dodati uvodnu rič naše tajnice i urednice novog broja Helop-a (ako klikneš i čitat ćeš) koji je upravo izašao iz tiska 14-tu godinu za redom na 178 stranica, a šta smo raditi ide ovako:

"Pisanje zadnje riči uvik ostavim za zadnji dan, doslovno par sati prije slanja časopisa u tisak, kad po stopedesetosmi put prolistam Helop i vidim jel otprilike sve ok.

Sad kad su stranice napokon finalizirane, nakon onog početnog višesatnog  Lukinog i mog fajta oko toga kako će nam uopće izgledati stranice ove godine, do drž-nedaj rasprava oko tekstova i fotografija koje idu na ovih 128 stranica, te  bezbroj kompromisa , u rukama držite  četrnaesto izdanje Mihovilskog časopisa.

Nadam se na ponos svih nas članova, jer sam za lanjski broj  mislila da je najbolji ikad u smislu di smo bili i šta smo radili, ali 2017. godina je bila prijelomna od osnutka. Kao tajnica dosta sam uključena u rad Kluba i tek kad krenem sumirati naše aktivnosti, skužim da smo nenormalno sveprisutni! Naravno, tu su opet naše četiri škole: Opća planinarska, Speleološka, Sportsko penjačka i Mala planinarska, a neki naši članovi su u drugim klubovima završili visokogorski tečaj (PD Promina) i alpinističku školu (HPD Mosor), a di su svi oni pusti seminari, tečajevi i vježbe na koje idemo radi usavršavanja znanja i vještina, te kroz vodičke i Hgss tečajeve.

Naš Ale je dvadeset dana planinario po himalajskim planinama, prva šibenska ekspedicija na najviši vrh Europe prošla je uspješno, dvojica su brodom došli podno Gran Sassa te ga ispenjali u jednom dahu, povijesno ponavljanje Puta Petra Zoranića, rekordno klupsko sudjelovanje na Putu Oluje, ispenjani neki od opasnijih vrhova na Prokletijama, naše cure su ispenjale Triglav u zimskim uvjetima, te otvorile Festival putnika, jedanaest članova uspelo je ludo nagibni  Lupoglav, prohodao se cijeli VPP u dužini od 125 km. Podružnica Rogoznica jako je aktivna u čišćenju i markiranju novih putova,  jednom mjesečno imaju društvenu srijedu sa gostima predavačima, organizirali su trekinge i mnogobrojne izlete.

Naši špiljari nastavljaju sa Kitaškim istraživnjima, rade se nacrti novih jama, sudjeluju i drže predavanja na speleo skupovima, organizirali su tečaj topografskog snimanja, a posebno smo ponosni na našega Gorana Rnjaka i  knjigu Speleologija, kao glavni urednik sastavio je preko 700 stranica knjige. Kod penjača se broj aktivnih udvostručio te je napokon završena boulder dvorana, također sudjeluju u raznim penjačkim kampovima. Imamo puno položenih markacista koji su  ozbiljno zasukali rukave i markiraju na sve strane, a Klub je bogatiji i za nova tri vodiča društvenih izleta. 

Nikad opasniji i najviši dosad, četrnaesti Helop sadržajno je najbogatiji!

Pročitajte više na sljedećim stranicama.

......

Još da smo napisali sve naše aktivnosti, bila bi to jedna dosta debela knjiga. Hvala svima na trudu, radu i angažiranosti i posebno hvala našem „grafičkom“ Luki šta me još nije torpedira zbog mog kvocanja. A štaš."

 

 
0
KOMENTARI:


 


HPK Sv. Mihovil, Šibenik   •   Bana Josipa Jelačića 28, 22000 Šibenik   •   OIB: 91280208813   •   IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d.   •   TEL: +385 98 167 7859   •   E-mail: sveti.mihovil.sibenik@gmail.com

Izrada i dizajn: MEDIAN kreativna rješenja