Bunjevačko brdo - 1849m Dinara 29.-30.8.2015.

Petorka mističnih mihovilki i mihovilaca prvi put na vrhu Bunjevačkog brda

Paklena subota, paklenih 30 stupnjeva, pakleno popodne i opet ponovo i ponovo to prokleto Lišanjsko brdo, a i te odvratne torbe, svaka ima najmanje 20 kg, ajde ma možda se koja i prošvercala sa 10,  možda 15 kilograma!!!!!  Najrađe bi svoju bacila već na pola puta, ali opet, vratio me razum da sve to treba, sva ta odvratna tekućina,  po koja krpica viška robe, viška hrane, viška za neke šatora i prokletih cerada, ali nema veze jer nedjelja je dan za pet i sve to treba do ovog prokleto divnog Bunjevačkog brda!! 

Sedam ludih pješaka uputilo se put planinarskog skloništa Rupe. Promjene su samo takve: nešto izgorene trave nasuprot Preočkih doca, a na samom početku markacija za uspon na Lišanjski v. neki poludjeli namirnik  je izgleda naumio izbrisati sve markacije do vrha,  već je izbrisao otprilike 10 min. od početka staze, a dalje ćemo valjda vidjeti u skoroj budućnosti ako se ne varam.  Stigli smo u sam sumrak, dovoljno da ne palimo ove kvalitetne čeone lampice jer bi sve životinje pobježale od tolikog bljeska. Vrijedni putnici, sve su stigli, raspremiti se, izroštiljati zdrave, prirodne kobasice i leći već u 23.00 sata. Hm, baš zanimljivo, i dignuti se čak ujutro u 6.30.h.

Polazak ujutro u 7.30, petero namirnika i od toga jedna bivša mihovilka kreću put Bunjevačkog, a dvije sadašnje ipak odlučuju ispenjati smo Lišanjski vrh, a ostatak priče je čitava misterija, sa slijedećim vikendima strpljivo čitajte nastavke ove zadivljujuće i opasne, te nadasve mistične priče.....

Činjenice:

Trajanje uspona od Rupa do Bunjevačkog brda: * 4.30h  +  povratak 3.30h, ukupno 8 sati te još 1.30-2h  spuštanja do polazne točke pothvata, dakle nedjelja 10 sati pješačenja

Atraktivnost: *(po magazinovski, 9/10) dakle preporučam svakako!

Preporuka: *slijedeći izlet obavezno iza ovog otići na Zeleno brdo, nalazi se odmah prije, baš na desno od Bunjevačkog brda!

Sve skupa: *ocjena za 10-tku.

Foto: Tina K. i ostatak mihovilaca


  02.09.2015, 11:14

  Tina Krnić