+385 98 167 7859   •     sveti.mihovil.sibenik@gmail.com

Velika akcija markacističke sekcije


  18.10.2017, 07:51   •     Branka Ivas

 

Hvala svima koji su sudjelovali u akciji!!!

 

 

Dana 14.i 15.10.2017.g. markacistička sekcija HPK „Sv.Mihovil“ u sastavu od 7 članova sekcije, te  još 13 članova našeg Kluba uspješno je odradila planiranu akciju obnavljanja 2 staze na Dinari , a koje su u HPS-u  vode pod ingerencijom HPK „Sv.Mihovil“ iz  Šibenika.

Radi se o stazama :

  1. Podinarje –Planinarski dom „Brezovac“ (oznaka puta 103)
  2. Podinarje-Samar (oznaka puta 104)

Nakon okupljanja na uobičajenom mjestu kod bazena u Crnici u subotu u 07.30 sati, rasporedili smo se po vozilima i krenuli prema Vrlici gdje smo tradicionalno ispili kave i nadobudno se uputili na radnu akciju u Podinarje. Dolaskom do napuštenog sela Mirkovići, podijelili smo se u 4 radne skupine, podijelili alat (motorna pila, velike škare, mačete, boje i kistove) i krenuli u akciju.

Obe staze totalno su raskrčene i očišćene od niskog raslinja i srušenih debala stabala, te su obnovljene stare, izblijedjele markacije, kao i postavljeni visoki kolci sa markacijama na travnatim dijelovima gdje markacije nisu bile vidljive. S obzirom da je bilo jako puno posla, obje grupe koje su išle iz Podinarja do planinarskog doma „Brezovac“ su došli oko 19 sati po mraku, a gdje ih je dočekala treća i četvrta grupa koje su u međuvremenu motorom pilom i ostalim alatima pripremili i očistili stazu za markiranje, te markirali dio puta od pl.doma prema Podinarju, odnosno išli u susret grupi koja je išla odozdo prema domu. Nakon izvrsno obavljenog posla uslijedila je nezaboravna fešta uz kuhanu oglavinu, buncek i prigodno piće.

U nedjelju nakon buđenja, doručka, kave i pospremanja doma uputili smo se istim stazama nazad prema Podinarju , te usput popravili markacijama na malom  dijelu koji nismo stigli u subotu zbog mraka. Usputna piva na Brnjici i razilazak do sljedeće skorašnje akcije.

Za dosad neupućene dajemo prijedlog da pogledaju jako koristan link svakom planinaru, a koji nas vodi na stranicu Registriranih planinarskih putova u Hrvatskoj i opširnim podacima svakog registriranog puta, gps koordinatama i kartama, a gdje su upisani i putovi koje održava naš Klub - http://info.hps.hr/putovi/putovi 

Hvala svima koji su sudjelovali u akciji!!!

Markacisti HPK „Sv.Mihovil“

 

 
0
KOMENTARI:


 


HPK Sv. Mihovil, Šibenik   •   Bana Josipa Jelačića 28, 22000 Šibenik   •   OIB: 91280208813   •   IBAN: HR9824110061100026823   •   TEL: +385 98 167 7859   •   E-mail: sveti.mihovil.sibenik@gmail.com

Izrada i dizajn: MEDIAN kreativna rješenja