Uspješna akcija iznošenja materijala za sklonište Zlatko Prgin na Dinari

Evo i to je gotovo!!!  Za nama je uspješna akcija iznošenja materijala do skloništa Zlatko Prgin. Više od 50 članova Kluba dalo je svoj obol kako bi svi planinari koji pohode najviši vrh Hrvatske imali što sigurniji i udobniji boravak na našoj „Majci Dinari“.yesheartkiss ps - a kako je bilo pogledajte video wink

U subotu i nedjelju 27. i 28. svibnja 2023. je održana radna akcija iznošenja materijala i ugradnje u sklonište  u sklopu projekta „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura - projekt održavanja, uređenja i opremanja planinarske infrastrukture u Republici Hrvatskoj“ koji provodi Hrvatski planinarski savez i HPK Sv. Mihovil u 2023. godini.

Klub je iz projekta dobio materijal za uređenje skloništa Sklonište Zlatko Prgin kojim upravlja. Između ostalog tu su nova ulazna vrata kao i novi dimnjak, koje smo podigli, ne samo zbog udobnosti planinarskog skloništa posebno u zimskim mjesecima kada ovdje znaju vladati himalajski uvjeti, već i zbog sigurnost svih planinara i posjetitelja naše Dinare.

Uz ovaj, iznio se i materijal kojim će se izraditi nadstrešnica koja će izvrsno poslužiti kada u skloništu bude gužva. Dio iznesenog je već u nedjelju, vrijednim rukama Mihovilaca i ugrađen u sklonište.

Za ovu prigodu podigli smo kamp do kojeg je materijal izvezen traktorom, a veliku pomoć dobili smo i od HGSS stanice Šibenik kojoj se ovim putem zahvaljujemo.

Ipak, najteži dio posla su svojim nesebičnim trudom odradili planinari našeg Kluba koji su uz logorsku vatru proveli ostatak dana do kasno u noć. Hvala Vam što uvik uskočite i pomognete kada ste Klubu najpotrebniji! kiss

ps - a kako je bilo pogledajte video wink


  31.05.2023, 10:20

  Momir Karabuva - Mošo

 

FOTOGALERIJA

Crna Gora 2017

  26 fotografija

 

FOTOGALERIJA

KG DP 33.480 m

  39 fotografija