+385 98 167 7859   •     hpk.sveti.mihovil@hps.hr

The Doors


  05.02.2014, 10:42   •     Damir Trokić

 

Zahvaljujemo članovima Sekcije sportskog penjanja P.D.Paklenica

 

 

The Doors

Bio je to nezaboravan dan inspiracije. Izrezani djelić vremena prikazan poput filmića prikazivao je trinaest, u svemu različitih bića, u trenutku stopljenih euforijom probijanja fizičkih i imaginarnih granica. Ti trenutci otkrivanja nepoznatog u sebi, uzrokovani viseći okomito, vodoravno, naglavačke, sa zida, sa stropa, na jednoj ruci, na ruci i nozi, samo sa dvije noge ili ruke, penjući bočno u krug cijelog prostora, penjući prevjese u nemogućim pozama i iskustvo slobodnog pada tijela sa visina od jednog do četiri  metra, nisu nikog ostavili ravnodušnim.

Upoznavali smo nešto sasvim novo.

Naše tijelo za kojeg smo lažno sigurni da ga poznajemo i njim vladamo, upoznavali smo iznova, izvodeći najmaštovitije pokrete. Prsti su otkazivali poslušnost, podlaktice su buknule,  noge su preuzimale funkciju ruku, mozak je mijenjao percepciju orijentacije što je gore, a što dolje.

Novi su bili i smjerovi.

Samo oni hvatovi, odabrani iz svog općeg šarenila i nebrojenog mnoštva  raznovrsnih oblika, činili su baš te, skoro nevidljive smjerove…

Zapamtiti ih desetak na prvu, bilo je na teško, zapamtiti redoslijed i raspored ekstremiteta po njima, još teže, a popeti do zadanog značilo je ispenjati smjer.

Uspjeh nije izostao.

Bio je tu, vruć i opipljiv kao kapljice znoja nakon četiri sata penjanja.

Ozareni osmjesi, rezultat željenog postignuća i doskoka, pa čak i oni ležećih penjača nakon pada na udobne strunjače, govorili su sve.

Vrijeme je prošlo neosjetno brzo, a osjećaj potpunog zadovoljstva i ispunjenja je zamijenio brojne upitnike i neizvjesnost s kojom smo tog jutra krenuli na put i prošli kroz vrata nove percepcije.  

Zahvaljujemo od srca Leu Keziću, Toniju, Jeleni, Šimunu i ostalim članovima Sekcije sportskog penjanja P.D.Paklenica na ukazanom gostoprimstvu u boulder dvorani te na poučnom objašnjenju i prikazu tehnika sportskog penjanja.

 

 
0
KOMENTARI:


 


HPK Sv. Mihovil, Šibenik   •   Bana Josipa Jelačića 28, 22000 Šibenik   •   OIB: 91280208813   •   IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d.   •   TEL: +385 98 167 7859   •   E-mail: hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Izrada i dizajn: MEDIAN kreativna rješenja