Skup speleologa Samobor 2022

Osam Mihovilaca, jedna prezentacija, tri postera.....

Skup speleologa Hrvatske održao se u Samoboru od 4. - 6. studenog 2022. Jedan znanstveno stručni skup s višegodišnjom tradicijom koji okuplja speleologe, biospeleologe, geologe, zainteresirane istraživače i prijatelje iz HR i inozemstva (BiH, Slovenije, Srbije…) u svrhu razmjene iskustava i znanja u istraživanju podzemlja i očuvanju okoliša! 

Cijeli skup bio je organiziran u BUNKER-u, Centru za mlade i mjestu na kojem se okupljaju mladi iz Samobora i okolice, mjesto zabave, informacija, učenja i druženja.

Mihovilci - Teo, Aida, Jure, Anka, Sanja, Tonći i Vjetar, štreberi kako nas nazvaše, prijavili se i registrirali među prvim sudionicima (sutradan nam se pridružila i Marica).

Štreberski raspoloženi požurili smo u slastičarnicu "U PROLAZU" kako bi uživali u čuvenim SAMOBORSKIM KREMŠNITAMA! Ostatak večeri iskoristili smo za prvu rundu SPELEO FILMOVA-CRO RETRO EDITION-samo domaće, 38 filmića, snimanih od 2011-2022! Ne bi izdvajala niti jedan jer su svi bili interesantni i zanimljivi na svoj način. U istoj prostoriji bila je postavljena i izložba za najbolju fotografiju, kažem Anki da dobro pogleda fotografiju br.10., ona uz osmjeh uzvrati..jee..je zgodnog si speleologa izabrala!, Anko života ti ne biramo zgodnog speleologa nego fotografiju!  ..nama dvima nikad nije dosadno! Svi sudionici spavali su u prostorijama Judo kluba Samobor poredani u redove kao male gusjenice!

Subota je počela jako neobično, (ČVARKIJADA) nismo još ni kavu popili a navitaminizirali se raznim domaćim proizvodima čvarcima, kolačima, kulenom, pancetom te uživali u njihovu bogatstvu okusa!

Nakon dobre marende nije bilo teško uživati u zanimljivim i edukativnim predavanjima koji su se nizali do kasnih popodnevnih sati. Teo je predstavio naš klub sa predavanjima o speleološkim istraživanjima u Jamskom sustavu Crnopac, jami Duša te prezentacijom postera istih i istraživanju na području općine Rogoznica. Tijekom večeri bio je organiziran i "speleo-poligon", čast svim sudionicima al najveće ovacije i najglasnije navijanje popratili su Aidin prolazak kroz sp-poligon!

Nakon niza subotnjih predavanja uslijedilo je zabavni program uz legendarni bend Breskvice, glazbu i ples do kasnih sitnih sati! U nedjelju su Aida i Teo bili na sjednici IO KS HPS dok su mnogi dolazili „sebi“.

Na preporuku organizatora također u nedjelju posjetili smo Stari grad i rudnik Sv. Barbare u Rudama. Uživali smo u jednosatnoj turi u pratnji vodiča koji nam je približio povijest rudnika.

Preko Samoborskih brega, autoputom, puni dojmova i doživljaja vratili se doma. Sljedeći susret je 2023. u Čakovcu - jedva čekamo!


  09.11.2022, 18:41

  Sanja Lelas

 

FOTOGALERIJA

Crna Gora 2017

  26 fotografija

 

FOTOGALERIJA

KG DP 33.480 m

  39 fotografija