Skup speleologa Hrvatske 2021. Gospić, 10. – 12. 9.

Šest Mihovilaca na godišnjem okupljanju speleologa HR i šire.

Od 10.-12. rujna 2021., u Gospiću je održan Skup speleologa Hrvatske 2021. u organizaciji SO HPD Željezničar iz Zagreba, pod pokroviteljstvom Komisije za speleologiju HPS-a, Hrvatskog speleološkog saveza i Grada Gospića.

U petak je održana radionica za osnovnoškolsku djecu (3. i 4. razredi) na kojoj su učili o nuklearnoj fizici, biospeleologiji, krškim sustavima, geologiji i samoj speleologiji. Istog dana poslijepodne održan je okrugli stol na temu speleoloških objekata kao dijela georaznolikosti i geobaštine u suorganizaciji s Zavodom za zaštitu okoliša i prirode, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Na okruglom stolu održana su dva usmena priopćenja, nakon kojih je uslijedila kvalitetna rasprava sudionika.

U subotu su održana tri tematska bloka sa 18 prezentacija/predavanja te izložba poster. Istovremeno, u prostorijama KIC-a održavao se speleofilm festival te izložba speleofotografije.

U drugom bloku predavanja koji je bio je posvećen Speleološkim ekspedicijama i istraživanjima u Hrvatskoj predstavio se naš SO sa radom „Jjamski sustav Crnopac (od Pazina do Gospića) i jama Duša (Teo i Aida Barišić)  i istoimenim trodijelnim posterom koji su bili izloženih tijekom cijelog Skupa.

Nakon održanog stručno-znanstvenog dijela Skupa, uspješno je testirana i provedena prva tradicionalna speleoalka u parku ispred Strukovne škole Gospić u kojoj su se okušali i naši. Osvojili smo naklonost publike - ponovilo se! Glazbena večer održana je u atriju KIC-a a nakon toga pamtljivo družikanje na parkingu ispred dvorane.

Svaka čast Ž-ovcima na super organizaciji i čekamo  Skupu speleologa Hrvatske 2022. !

Mihovilci na Skupu: Anka Roško, Ana Mijić, Jure Šarić, Goran Rnjak – Vjetar, Aida i Teo Barišić.

Zbornik sažetaka Skupa možete preuzeti na: https://speleolog.hr/wp-content/uploads/2021/09/Skup-speleologa-2021-Zbornik-sazetaka-1.pdf


  01.10.2021, 07:47

  Aida Barišić

 

FOTOGALERIJA

Crna Gora 2017

  26 fotografija

 

FOTOGALERIJA

KG DP 33.480 m

  39 fotografija