Radne akcije na skloništu Zlatko Prgin

Od samo otvaranja našeg skloniša prošle su skoro 4 godine točnije 29.9.2019., a i još uvik vridno radimo.

Za vikend 9.-10.rujna 2023. okupilo se preko 20 Mihovilaca kako bi zajedničkim snagana iznijeli (srećom rastakane) klupe i stolove od divnog masivnog drva, koje smo dobili u sklopu HPS-ovog projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.
 
Naš predsjednik Mate jedva je dočekao da nas upregne po tko zna koji put kako bi išli raditi oko skloništa, a mi se svi rado odazovemo jer ne uređujemo sklonište samo za sebe, već doprinosimo cjelokupnoj planinarskoj zajednici ovim pothvatom, održavajući sklonište u odličnom stanju na strateški važnom sjecištu dvaju puteva prema vrhu Hrvatske.
 
Dio ekipe bavio se drvenarijom, neki prikupljali drva, cure su tucale kamen za škalju, Anka i Sanja su sve oprale i poredile, Leo se penjao po krovu i postavljao solare, Neven je oblagao lamperiju i postavljao prozore, čak se išlo po specijalnog meštra Vinka u Knin kako bi spojio sve te klupe i stolove, uz pomoć našeg Slavka i Luke.
 
Predvečer su nam do skloništa došli gosti, naš Stipe Božić i ekipa HRT-ovaca jer se snima super emisija Planine, a mi smo  sretni jer će biti prikazani naši trudi na televiziji. Rastrčali smo se po dinarskim padinama kako bi postavili šatore, vrijeme je još ugodno i toplo, pa da to iskoristimo.
 
Ujutro nastavak radova, svi su bili vridni, sav posao iznošenja tereta prvo off road vozilima, pa na našim leđima je gotov. Sad još samo treba neko vrijeme kako bi to sve zgotovili i pospajali, pa ćemo od ove zime uživati u našem skloništu na 1500 metara, dok nova peć gori, kroz kvalitetne vrata i prozore hladnoća ulaziti neće, nema straha da ćemo ostati bez baterije na mobitelu jer imamo pojačane solare, a kolege planinari imati će dovoljno mjesta za spavanje na sigurnom i toplom.
 
Hvala svim Mihovilcima i prijateljima na doprinosu, svim našim meštrima i zanatlijama i ostalima koji su pomogli da se sklonište stvori, jer ove jeseni slavimo 4 godine od postavljanja i vrijedi svakog truda! Najjači ste! heart

  12.09.2023, 10:20

  Antonia Viljac