PRIJAVE ZATVORENE! 15. Opća planinarska škola HPK Sv. Mihovil 2024. - poziv

SVA MJESTA ZA 15. OPŠ SU POPUNJENA! Ukoliko se otvori koje mjesto informirati ćemo!yes

HPK Sv. Mihovil u razdoblju od  3. travnja do 19. svibnja 2024. organizira 15. Opću planinarsku školu. Voditeljica škole je Rita Vuković. Broj polaznika planinarske škole ograničen je na 35.

15. Opću planinarsku školu organizira HPK Sv. Mihovil, Šibenik u vremenu od 3. travnja do 19. svibnja 2024. godine usklađenu sa programom školovanja opće planinarske škole Hrvatskog planinarskog saveza (HPS-a). Škola se sastoji od najmanje 15 predavanja i 8 izleta, od toga 2 su dvodnevna sa praktičnim vježbama na terenu.

Predavanja će se održavati srijedom od 19 sati u prostorijama Narančaste zgrade, Prilaz tvornici 35, Šibenik (iznad plaže Banj).

Obavezni uvjeti za upis polaznika su:

  • članstvo u planinarskoj udruzi članici HPS-a - dokazuje se članskom iskaznicom s članskom markicom za tekuću godinu (ukoliko niste član planinarske udruge sve o upisu članstvu saznajte ovdje)
  • navršenih 15 godina života (do punoljetnosti je nužna pisana suglasnost roditelja ili staratelja, nezavisno o tome sudjeluje li i roditelj ili staratelj kao polaznik u školi).

Školarina iznosi 60,00 €.

Broj polaznika planinarske škole ograničen je na 35.

Troškovi prijevoza, noćenja i prehrane nisu obuhvaćeni školarinom.

Plan i program škole je okviran i podložan je promjenama zbog vremenskih uvjeta i raspoloživosti instruktora.

Način prijave: prijava se vrši popunjavanjem online pristupnice (klikni) i uplatom za troškove škole.

Upisi: Prijava se smatra važećom ukoliko se zaključno sa 25.03.2024. uplati školarina na broj računa IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d. – opis plaćanja: ime, prezime, OIB, 15 OPŠ 2024 i prijavi putem online pristupnice.

Vodiči Predavači i instruktori su iskusni planinari, vodiči, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, liječnici, profesori i članovi HGSS-a.

Očekivani ishodi učenja su: informiranost o hrvatskom planinarstvu i ustroju planinarske udruge u Republici Hrvatskoj, poznavanje planina u Hrvatskoj, poznavanje planinarske opreme za jednostavne izlete, sposobnost samostalnog poduzimanja planinarskih izleta u pristupačne planine, poznavanje mjera sigurnosti i postupaka u slučaju nesreće, stečene dobre navike o ponašanju u planini i u skupini planinara te motiviranost za daljnje planinarsko djelovanje.

Završetkom predavanja, praktičnih vježbi i izleta polaznici škole polažu ispit pred komisijom sastavljenom od predavača. Ispitu mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali 70% vježbi, izleta i predavanja. Polaznici koji su uspješno završili školu uručit će se diplome HPS-a o uspješno završenoj Općoj planinarskoj školi.

Sve dodatne informacije možete dobiti kod voditeljice škole – Rita Vuković, na mob 095 505 19 33 ili putem elektroničke pošte hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Sve priloge možete preuzeti u nastavku.

Dobrodošli! yes


  08.03.2024, 10:09

  UO HPK Sv. Mihovil