Noć punog mjeseca

Bivakiranje na Sinjalu 10. i 11. 09. 2022. u organizaciji SPV Šibenik.

Krećemo iz Mirkovića u predvečernjim satima. Na uspon nas ide osmero, dok će nas nekoliko planinara čekati na skloništu „Zlatko Prgin” HPK „Sv. Mihovil”.

Dok se polako penjemo "jogurt stazom" (za one koji ne znaju, ova staza se zove "jogurt staza" jer je u početku dijelom bila markirana plastičnim čašicama od jogurta po stablima), oblaci koji su bili nad Dinarom polako se razilaze. Nakon oko sat hoda, fotkamo prekrasni zalazak sunca.

Na usponu naš vridni Robert pila debla koja su pala na stazu, pa je ovom prilikom i staza dodatno očišćena.

Nakon odmora i večere u skloništu HPK "Sv. Mihovil", evo nas na vrhu. Na bivakiranje na vrhu se ipak odlučilo samo nas troje, dok će ostali prenoćiti na skloništu i doći na vrh u zoru.

Noć je prekrasna, vedra, uz malo povremene izmaglice i bez daška vjetra - idealna za bivakiranje. Naravno da smo prilično vremena proveli na foto-sessionu, zadivljeni prekrasnim doživljajem noći na vrhu planine. Sva sreća Siniša ima novi I-phone sa savršenom kamerom koja može fotkati i po mraku, a da fotke izgledaju super osvijetljene. Ako malo bolje pogledate fotke, vidićete zvijezde na nebu, a oko nas je u trenutku snimanja bio potpuni mrak osvijetljen samo sjajem punog mjeseca.

U zoru nas, nakon par uri slatkog sna, budi ekipa koja je spavala na skloništu i došla do nas pred izlazak sunca. Uživamo u predivnoj zori na vrhu planine i vatrometu boja.

Kako uočavamo da nam se iz daljine približava kiša, snimamo još nekoliko fotki i pripremamo se za silazak.

Za kraj nas je, nakon divne i idealno mirne i vedre noći, Sinjal počastio i prekrasnom dugom. Pa, zadivljeni i zahvalni na takvom doživljaju planine, prije oluje krećemo natrag prema skloništu "Z. Prgin".

Na sklonište smo se spustili taman prije proloma oblaka, a nakon prestanka kiše, nastavilo se sa radovima na skloništu na kojem se uvijek nešto radi i uređuje.

Tu su nas tokom jutra posjetili i planinari iz Slavonije kojima je ovo bio prvi uspon na Sinjal, bravo momci.

Nakon ručka na skloništu, silazimo po divnom sunčanom vremenu natrag u Mirkoviće.


  15.09.2022, 07:05

  Marica Berić

 

FOTOGALERIJA

Crna Gora 2017

  26 fotografija

 

FOTOGALERIJA

KG DP 33.480 m

  39 fotografija