Nastavak uređenja planinarskog puta 502 Jarebinjak - Lenik

U sklopu projekta „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura-projekt održavanja, uređenja i opremanja planinarske infrastrukture u Republici Hrvatskoj“ koje provodi Hrvatski planinarski savez i HPK Sv. Mihovil - članovi markacističkog odsjeka i podružnice Rogoznica su u nedjelju 21.05.2023. održali drugu radnu akciju.

I ovu nedjelju točnije 21. svibnja 2023. smo proveli na planinarskoj stazi Jarebinjak - Lenik koja se nalazi u zaleđu Rogoznice. U sklopu projekta „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura-projekt održavanja, uređenja i opremanja planinarske infrastrukture u Republici Hrvatskoj“ koje provodi Hrvatski planinarski savez, markacisti i članovi Podružnice HPK Sveti Mihovil su postavili 5 stupova na koje će se montirati smjerokazi na bitnim raskrižjima odnosno makadamskim putevima koji presijecaju planinarsku stazu.

Ovaj put nas je vrijeme pomazilo i već od jutra nas sunce dobro grije. Skupilo nas se opet šesnaest, dobitna brojka za uspješnu akciju. Nakon jutarnjeg šopinga i kave, krcamo stupove, smjerokaze, vreće gotove smjese za beton, krampove, lopate, siglje, kante ma svašta nešto u klupski kombi i krećemo prema Leniku.

Prvi stup postavljamo na križanju planinarske staze sa oputinom prema Sirkovini. Drugi smo stavili na Baljenicu da podsjeti korisnike da su na dobrom putu i da su od Lenika udaljeni 30min laganog hoda. Treći je rezerviran za križanje s makadamskim putem koji vodi u Sapina Doca. Četvrti stup je postavljen na novom makadamu koji je probijen iz smjera Sirkovine i županijske ceste koja povezuje Primoštensko i Rogozničko zaleđe.

Još nam je ostalo kada stigne ostatak smjerokaza, još jednom prošetati stazom i montirati ih na stupove. Nakon završene akcije, odmor i okrijepu smo potražili u gostima kod našeg člana u Docu.

Prvi red uz more na dva ipo metra nadmorske visine uživali smo u ukusnom mesu s gradela, gasili žeđ uz ugodan razgovor i proslavili rođendan našeg Bilića. Ne zna se u čemu smo bolji, kad radimo ili kad uživamo.

Vidimo se sljedeći vikend na skloništu na nastavku ovog akcijskog serijala u režiji markacista i članova Kluba.


  23.05.2023, 07:12

  Mario Gverić