+385 98 167 7859   •     hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Izvještaj s drugog tjedna penjačke škole


  18.10.2016, 13:46   •     Ivana Laća

 

Vikend - Čikola i Marjan.

 

 

Nakon uzbudljivog vikenda u kanalu sv. Ante i nekima od nas prvog susreta sa stijenom, žuljeva, bure i upale mišića, iza nas je kišno-sunčani drugi tjedan škole. Usprkos neobećavajućoj vremenskoj prognozi, uz obavezno žicanje gutljaja jutarnje kave iz termosice pored bazena, krenuli smo put Čikole. 

Sritni šta ne pada kiša, entuzijastično smo raspremili opremu, dok su asistenti postavljali smjerove. Ovo nam je bija prvi veći izazov, jer smo morali osiguravati jedni druge konopom na "krušku" te provjeriti jesu li naši penjači ispravno obukli opremu i vezali čvorove. Kao i prvi tjedan, opet je naglasak bija na sigurnosti, a da sve bude u redu pazilo je budno oko instruktora i asistenata.

Naše uzbuđenje nije splaslo na prve kapi kiše, te smo usprkos kišici krenuli penjati. Ipak, naš entuzijazam ubrzo je rastopila kiša koja je sve jače padala pa smo privremeno sklonili opremu i sakrili se u obližnju špilju. Nakon 10ak minuta, kiša je prestala te smo opet krenuli penjati ali nakon, po drugi put raspremljene opreme, opet kiša. Ovaj put je padala bez namjere da stane, stoga smo tako, ka pokisle kokoši kljucali nazad do auta i pravac Šibenik na boulder. Moram priznati da mi se ne sviđa penjanje u zatvorenom i na umjetnim stijenama, ali ovo je svakako bila dobra prilika za poraditi na tehnici, snazi, zaraditi nove žuljeve i 5 upala mišića.

Idući dan vrime nas je odlično poslužilo te smo išli penjati na Marjan. Slijedilo je uživanje u lipom danu, pogledu na more i uspon prema vrhu uz primjenu znanja stečenih na predavanju o osiguravanju. Moram priznati da iz početka nisam imala povjerenja u sebe i bilo me strah, ali odlična ekipa je bila tu da te bodri ako negdi zapneš. Bilo mi je u glavi da P.A.O. ne znači penjačko-alpinistički odsjek, već pao, pada i pasti ćete sa stijene. No to se ipak nije dogodilo jer je sve bilo prilično sigurno, a i tu su bile spretne ruke instruktora i asistenata, te sam se brzo oslobodila od straha. :)

Najvažnija lekcija je početi virovat u sebe i osobu koja nas osigurava, a najveći gušt je dokazati sebi kad misliš da nešto ne možeš, pa na kraju uspiješ i dokažeš da možeš. Penjanje za mene predstavlja osobni izazov i pomicanje vlastith granica i zbilja san uživala u aktivnom vikendu, kao i ostali školarci. Najbolje od svega je šta ne misliš na ništa drugo, ispucaš svu negativu, i ako te je neko naljutija zadnjih dana, ne možeš se ni sititi zašto si bija ljut.

Idući tjedan Omiš - jedva čekamo! :)

 

 
0
KOMENTARI:


 


HPK Sv. Mihovil, Šibenik   •   Bana Josipa Jelačića 28, 22000 Šibenik   •   OIB: 91280208813   •   IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d.   •   TEL: +385 98 167 7859   •   E-mail: hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Izrada i dizajn: MEDIAN kreativna rješenja