+385 98 167 7859   •     hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Čikola nediljom


  28.01.2016, 07:53   •     Krešimir Palinić

 

Još jedan dobar penjački dan je za nama, a do slijedećeg, siguran sam, neće proći dugo.

 

 

Prošlu nedilju 24. siječnja, Mihovilci se razbižaše na sve strane. Jedna grupa planinara odabrala je Mosor, drugima je primamljivije izgledala snježna kapa na Svetom Brdu, a trećima Kamešnica. Bilo nas je i na Orlovači, dok su se penjači odlučili za Čikolu. Naime, svi radovi na penjalištu i oko njega su konačno zgotovljeni tako da je ovo bio prvi službeni izlet "Paovaca" na novouređeno penjalište.

Ujutro klasika, okupljanje kod "reze", kratki dogovor i pravac Pakovo Selo. Spuštajući se u kanjon bacamo pogled na novi zip line, tko će sad i njega dočekati da krene u pogon. Spuštamo se do stine, raspoređujemo opremu te krećemo u akciju. Prvi smo na stini, a uskoro nam se pridružuju Splićani i Tetonci. Marijana, Dražena i ja smo na desnoj bandi, redamo se na dugim i zabavnim peticama. Fida, Kata, Antonela i mala Mia se zagrijavaju na centralnom dijelu da bi posli produžile livo na nešto teže smjerove. Svi se dobro zabavljaju, stina postaje živa i šarena.

Nedugo zatim stiže i Dino, tako da je klapa na okupu. Sunce grije, atmosfera je dobra, a u posjet nam stižu i Dodigovi koji dan koriste za šetnju kanjonom. Maja se odlučuje popeti jedan smjer, ide joj dobro, siguran sam da će uskoro u novo iskušenje. Drugi dio dana penjemo prvi sektor, smjerovi su prilično zanimljivi. Rotiramo se, nema puno praznog hoda. Na nekim smjerovima je potrebno još čišćenja što prilikom spuštanja usput i radimo. U prolazu su i Marina i Pepa, Raslina se danas dokazala. ☺

Dan nam prolazi brzo, sunce se lagano gubi, spremamo opremu i krećemo prema autima. Zastajemo u Tromilji na piću, skupljamo dojmove...Još jedan dobar penjački dan je za nama, a do slijedećeg, siguran sam, neće proći dugo.

 

 
0
KOMENTARI:


 


HPK Sv. Mihovil, Šibenik   •   Bana Josipa Jelačića 28, 22000 Šibenik   •   OIB: 91280208813   •   IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d.   •   TEL: +385 98 167 7859   •   E-mail: hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Izrada i dizajn: MEDIAN kreativna rješenja