ZATVORENA PRIJAVA - POPUNJENO 14. Opća planinarska škola HPK Sv. Mihovil 2023. - poziv

On line prijava zatvorena - prijavljeno 25 polaznika! Ukoliko bude slobodnih mjesta javit ćemo na vrijeme!

HPK Sv.Mihovil u razdoblju od 10. 10. - 05. 12. 2023. organizira 14. Opću planinarsku školu. Voditelj škole je Emil Lemac.

14. Opću planinarsku školu organizira HPK Sv. Mihovil, Šibenik usklađenu sa programom školavanja opće planinarske škole Hrvatskog planinarskog saveza (HPS-a). Škola se sastoji od najmanje 15 predavanja i 8 izleta, od toga 2 su dvodnevna sa praktičnim vježbama na terenu.

Predavanja će se održavati utorkom od 19 sati u prostorijama Kluba, Prilaz tvornici 33, Šibenik (iznad plaže Banj).

Obavezni uvjeti za upis polaznika su:

  • članstvo u planinarskoj udruzi članici HPS-a - dokazuje se članskom iskaznicom s članskom markicom za tekuću godinu (ukoliko niste član planinarske udruge sve o upisu članstvu saznajte ovdje)
  • navršenih 15 godina života (do punoljetnosti je nužna pisana suglasnost roditelja ili staratelja, nezavisno o tome sudjeluje li i roditelj ili staratelj kao polaznik u školi).

Školarina iznosi 60,00 €

Broj polaznika planinarske škole ograničen je na 25 

Troškovi prijevoza, noćenja i prehrane nisu obuhvaćeni školarinom

Plan škole je okviran, te je podložan promjenama zbog vremenskih uvjeta i raspoloživosti instruktora.

Način prijave: prijava se vrši popunjavanjem on line pristupnice i uplatom za troškove škole.

Upisi: Potrebno je popuniti on line pristupnicu (klikni). Prijava se smatra važećom ukoliko se zaključno sa 03.10.2023. uplati školarina na broj računa IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d. – opis plaćanja: navesti ime i prezime, OIB i 14 OPŠ 2023 i prijavi putem on line pristupnice. Više o članstvu saznajte ovdje

Vodiči Predavači i instruktori su iskusni planinari, vodiči, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, liječnici, profesori i članovi HGSS-a.

Očekivani ishodi učenja su: informiranost o hrvatskom planinarstvu i ustroju planinarske udruge u Republici Hrvatskoj, poznavanje planina u Hrvatskoj, poznavanje planinarske opreme za jednostavne izlete, sposobnost samostalnog poduzimanja planinarskih izleta u pristupačne planine, poznavanje mjera sigurnosti i postupaka u slučaju nesreće, stečene dobre navike o ponašanju u planini i u skupini planinara te motiviranost za daljnje planinarsko djelovanje.

Završetkom predavanja, praktičnih vježbi i izleta polaznici škole polažu ispit pred komisijom sastavljenom od predavača. Ispitu mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali 70% vježbi, izleta i predavanja. Polaznici koji su uspješno završili školu uručit će se diplome HPS-a o uspješno završenoj Općoj planinarskoj školi.

Sve dodatne informacije možete dobiti kod voditelja škole – Emil Lemac, na mob 091 539 4007 ili putem elektroničke pošte hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Sve priloge možete preuzeti u nastavku.

Dobrodošli! yes


  13.09.2023, 12:29

  UO HPK Sv. Mihovil