POPUNJENO!!! 12. Opća planinarska škola HPK Sv. Mihovil 2022. - poziv

Važno❗️drugog dana poziva sva mjesta su popunjena ✅️ HPK Sv.Mihovil u razdoblju od 02. 03. - 24. 04. 2022. organizira 12. Opću planinarsku školu. Voditeljica škole je Tina Krnić.

Važno❗️drugog dana poziva sva mjesta su popunjena ✅️

12. Opću planinarsku školu organizira HPK Sv.Mihovil, Šibenik usklađenu sa pravilnikom Hrvatskog planinarskog saveza (HPS-a). Škola se sastoji od 15 predavanja i 8 izleta, od toga 2 su dvodnevna sa praktičnim vježbama na terenu.

Predavanja će se održavati srijedom od 18:30 sati u prostorijama Narančaste zgrade (zadnji kat),Prilaz tvornici 41, Šibenik (iznad plaže Banj).

Obavezni uvjeti za upis polaznika su:

  • članstvo u planinarskoj udruzi članici HPS-a - dokazuje se članskom iskaznicom s članskom markicom za tekuću godinu
  • navršenih 15 godina života (do punoljetnosti je nužna pisana suglasnost roditelja ili staratelja, nezavisno o tome sudjeluje li i roditelj ili staratelj kao polaznik u školi).

Školarina iznosi 350,00 kuna.

Broj polaznika planinarske škole ograničen je na 25 sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama  u zatvorenim prostorima uz obavezne važeće COVID potvrde (više o uvjetima za stjecanje COVID potvrde saznajte ovdje). Svi polaznici dužni su pridržavati se važećih epidemioloških mjera (maske i dezinfekcija ruku). Ukoliko dođe do promjene epidemiološke situacije u zadanom terminu održavanja planinarske škole prilagodit ćemo se tadašnjim mjerama.

Troškove izleta, prijevoza, hrane i svih ostalih dodatnih financijskih davanja snose sami polaznici.

Plan škole je okviran, te je podložan promjenama zbog vremenskih uvjeta i raspoloživosti instruktora.

Način prijave: prijava se vrši popunjavanjem on line pristupnice i uplatom za troškove škole.

Upisi: Potrebno je popuniti on line pristupnicu (klikni). Prijava se smatra važećom ukoliko se zaključno sa 25.02.2022. uplati školarina (uplatnica dostaviti putem e-maila). Broj računa: IBAN: HR3623900011199001673 Hrvatska poštanska banka d.d. – navesti ime i prezime, OIB i opis plaćanja: Opća planinarska škola 2022. i prijavi putem on line pristupnice. Više o članstvu saznajte ovdje

Izleti sa vježbama čvorologija, orijentacija, abseil (spuštanje pomoću užeta), kretanje po zahtjevnom planinarskom putu, prva pomoć, speleologija i izrada improviziranog bivka odvijat će se na lokacijama: Svilaja, Penjalište kanjona Čikole, Kijevski Bat, Velebit (Vilenski kukovi), Biokovo (Nevistine stine), Promina (2 dana), Južno Biokovo (Viter) i Dinara (2 dana). Predavači i instruktori su iskusni planinari, vodiči, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, liječnici, profesori i članovi HGSS-a.

Očekivani ishodi učenja su: informiranost o hrvatskom planinarstvu i ustroju planinarske udruge u Republici Hrvatskoj, poznavanje planina u Hrvatskoj, poznavanje planinarske opreme za jednostavne izlete, sposobnost samostalnog poduzimanja planinarskih izleta u pristupačne planine, poznavanje mjera sigurnosti i postupaka u slučaju nesreće, stečene dobre navike o ponašanju u planini i u skupini planinara te motiviranost za daljnje planinarsko djelovanje.

Završetkom predavanja, praktičnih vježbi i izleta polaznici škole polažu ispit pred komisijom sastavljenom od predavača. Ispitu mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali 70% vježbi, izleta i predavanja. Polaznici koji su uspješno završili školu uručit će se diplome HPS-a o uspješno završenoj Općoj planinarskoj školi.

Sve dodatne informacije možete dobiti kod voditeljice škole – Tina Krnić, na mob 091 925 1112 ili putem elektroničke pošte hpk.sveti.mihovil@hps.hr

Sve priloge možete preuzeti u nastavku.


  12.01.2022, 09:06

  Tina Krnić

 

FOTOGALERIJA

Crna Gora 2017

  26 fotografija

 

FOTOGALERIJA

KG DP 33.480 m

  39 fotografija